Bollkalle bakom Hoffenheims vinst

Publicerad 2017-09-09

Mark Uth gjorde två mål.

Mark Uth ordnade tre poäng Bayern München – Hoffenheims 19:e hemmamatch i ligan utan förlust.

Men 26-åringen ska tacka en alert bollkalle.

– När det är två bollar på planen så ska matchen stoppas, säger tränaren Carlo Ancelotti

26 avslut - sex träffade mål. Men inget av skotten gick i mål. Bayern München blev mållöst mot Hoffenheim.

Men för hemmalaget blev det två mål mot den regerande mästarklubben.

Snabbt inkast från Kramaric

Mark Uth, 26, fortsätter att visa god målform. I den 27:e minuten gav han Hoffenheim ledningen. Men hemmalaget fick hjälp av bollkallen på sidlinjen.

Hoffenheim fick inkast högt upp på offensiv planhalva. Bollkallen var snabb och levererade bollen till Andrej Kramaric. Han kastade inkastet till Uth som hade sprungit i djupled. 26-åringen var kylig och tryckte in 1–0.

Det var Uths femte mål på de sex senaste matcherna för Hoffenheim.

Två bollar på planen

Bayern Münchens tränare Carlo Ancelotti var inte nöjd med domarens beslut i samband med inkastet.

När bollen flög över linjen dunkades den iväg av en spelare i Bayern och bollen hamnade på andra planhalva. Därför var det två bollar på planen när Kramaric hade kastat inkastet.

– När det är två bollar på planen så ska matchen stoppas. Men domaren sa att den ena bollen inte störde matchen, säger Ancelotti.

I början av andra halvlek utökade Uth. Anfallaren fick bollen mitt i straffområdet och rullade kyligt in 2–0.

Bayern München lyckades aldrig resa sig efter det målet. Hoffenheim höll undan och spelade sin 19:e hemmamatch i ligan utan förlust.