Degerfors nollat mot Värnamo: ”Riktigt jävla besviken”

Publicerad 2023-07-01

Värnamo hade endast två bortasegrar i allsvenskan.

Mot Degerfors kom den tredje – efter att Albion Ademi och Hampus Näsström gjort sina första allsvenska mål.

– Nu gäller det bara att göra fler, säger Ademi i Discoverys sändning.

Degerfors kom till spel med två tunga avbräck i form av korsbandsskadade Dijan Vukojević och Diego Campos som är borta på landslagsuppdrag.
Och det visade sig bli kostsamt för hemmalaget, som blev nollade hemma mot Värnamo.

– Jag är riktigt jävla besviken och frustrerad, säger Degerfors Abdelkarim Mammar i Discoverys sändning.

– Det är inte mycket bra vi kan ta med oss från i dag, fortsätter Mammar.

Efter en trevande första kvart tog gästerna över spelet och i den 25:e minuten kom utdelningen när Albion Ademi slog till med sitt första allsvenska mål.

Värnamo-jubel mot Degerfors.

Korac olycklig bakåt

Målet tillkom efter att Degerforsbacken Seid Korac skänkt bort bollen till Oscar Johansson mitt på egen planhalva. Värnamokaptenen hittade sedan fram med bollen till Ademi på högerkanten, som bjöd på en fin dragning innan han placerade in bollen i nät vid den bortre stolpen.

– Jag tänkte gå till höger, men då täckte han bra. Så då sköt jag med vänstern i stället. Jag har en bra vänsterfot så… Det var ett fint mål, säger Djurgårdslånet i Discoverys sändning.

Värnamos tredje bortaseger

I den andra halvleken ryckte Degerfors upp spelet men liksom under de första 45 minuterna saknades spetsen framåt.

Istället kunde Värnamo punktera matchen i den 82:a minuten när Hampus Näsström stötte in slutresultatet 2–0 från nära håll efter en frispark. Än en gång var Seid Korac inblandad i baklängesmålet, då det var han som orsakade frisparken. Målet var Hampus Näsströms första i allsvenskan.

– Det är otroligt skönt, säger Näsström i Discovery.

Vinsten var Värnamos tredje på bortaplan i allsvenskan i år och även lagets tredje nolla för säsongen.

I och med resultatet är Degerfors i nuläget bara en ynka poäng före AIK på kvalplats.