Det långa lidandet är över.

Henrik Larsson och FC Barcelona är spanska mästare - efter sex långa år.

-Vi har sprutat fem liter champagne och stått och dansat, säger en euforisk Henrik Larsson till Sportbladet direkt efter guldmatchen.

Men ligatiteln satt långt inne.

Från sin plats på hedersläktaren kunde Henrik Larsson se bottenlaget Levante ta ledningen med 1-0 i den 34 minuten.

"Det var nervöst"

Rivera drog på en halvvolley från 20 meter som smet in vid den passive Barçamålvakten Victor Valdés vänstra stolpe.

-Det var nervöst när de tog ledningen, erkänner Henrik Larsson när Sportbladet pratar med honom under guldjublet i omklädningsrummet.

Eftersom Real Madrid tidigare under kvällen bara fått 2-2 borta mot Sevilla skulle en Barça-kvittering räcka för att säkra ligatiteln.

Andra halvlek såg ut att bli en enda lång kvitteringsjakt.

Då - i 53:e minuten - drog Victor Valdés ett utkast mitt på Levantes Jofre - som lyfte bollen i stolpen.

24:e målet hittills

Hela Katalonien höll andan innan Barcelona sju minuter senare fick en högerhörna.

Xavi slog den, Rafael Marquez skallade vidare och vid bortre stolpen dök skyttekungen Samuel Eto"o upp.

Med en iskall nick styrde han in kvitteringen och sitt 24:e mål för säsongen.

Samtidigt satte han Barça i guldsits. Eller som Henrik Larsson uttrycker det.

-När vi gjorde 1-1 var det lugnt.

Alla ville fira dem

Fram till slutsignalen bevakade Barça sin första titel över huvud taget på sex år.

Sedan bröt det enorma jublet ut - och Henrik Larsson kunde inkassera en la Liga-titel.

-Det står väldigt högt upp på listan. Det är trots allt en av de bästa ligorna i världen, säger Henrik Larsson som hann göra tre mål på tio matcher innan han slet av korsbandet.

-Jag är givetvis glad att vi har vunnit, även om jag inte bidragit så mycket.

Guldfirandet fortsatte under småtimmarna de 35 milen i buss mellan Valencia och Barcelona. Väl hemma möttes Barçaspelarna av en stad som gått man ur huse för att fira sina guldhjältar.