Defoe tremålsskytt inför lättad Capello

Räkna med att kritiserade Fabio Capello drog en suck av lättnad.

England inledde EM-kvalet imponerande genom att krossa Bulgarien med 4–0.

Hjälte: Tremålsskytten Jermain Defoe.

England fick en drömstart. Redan efter tre minuter spelade Ashley Cole in bollen till Jermain Defoe som hamrade in bollen i nättaket.

I 62:a minuten small det igen då Defoe sköt 2–0 mellan benen på målvakten Nikolay Mihailov.

Sedan var det inhopparen Adam Johnsons tur att i sin tredje landskamp göra sitt första landslagsmål. Defoe förde upp bollen, spelade till Wayne Rooney, som spelade vidare till Johnson.

Defoe skadad

Den 23-årige Manchester City-spelaren gick inåt i planen och sköt bollen mellan benen på backen, vilket ställde Mihailov. Därefter fick Defoe avsluta showen med att sätta 4–0 på Wayne Rooneys genomskärare.

Lite smolk i glädjebägaren:

Tottenham-anfallaren Defoe stämplades vid målet av backen Ivan Ivanov och tvingades lämna planen med smärta i vänsterfoten. Defoes medverkan i tisdagens match mot Schweiz verkar dock inte vara i fara.

Tottenham-försvararen Michael Dawson tvingades utgå med en knäskada som befaras vara allvarlig. På lördagen meddelade FA att Dawson missar tisdagens match. Ingen ersättare plockas in.