Risk för underskattning?

Knappast. För tillfället ser det inte ut som om något kan rubba Kalmars röda maskin.

Det var toppen mot botten och 28 poängs skillnad mellan Kalmar och Sundsvall innan avspark på Fredrikskans.

Bara en möjlig utgång?

Ja, faktiskt. Kalmar visade direkt varför de ligger i toppen av tabellen och sprang in ledningsmålet redan efter tre minuter. Jimmie Augustsson drev upp bollen längs kortlinjen, spelade in snett bakåt till en fri Rasmus Elm som inte gjorde något misstag.

Och ungefär där någonstans försvann Sundsvalls chans till en skrällseger.

– Vi fick en bra start och gör en bra match, säger Viktor Elm till TV4 sport.

Kanonskott

Milt uttryckt. Kalmar dominerade matchbilden i första halvlek totalt och gjorde, helt logiskt, 2–0 innan pausvilan.

Och vilket mål.

Viktor Elm tog skott långt utifrån, bollen for med våldsam kraft till höger om Sundsvalls-målvakten Andreas Lindberg. Lika vackert som otagbart.

– Turträff. Bollen studsade upp precis innan och gick upp i en perfekt båge, säger målskytten till TV4 sport.

”Får lite försprång”

I början av andra halvlek fick Giffarna några bra möjligheter till en reducering, i övrigt var det hemmalaget för hela slanten som med segern drygade ut ledningen till åtta poäng, om än med två matcher mer än tvåan Elfsborg.

– Alla segrar betyder mycket, speciellt i slutet på allsvenskan. Nu får vi lite försprång, säger Viktor Elm.

För Sundsvall ser det desto dystrare ut. I och med förlusten trillade norrlänningarna ner under nedflyttningsstrecket, med en match mer än lagen precis ovanför.