Elfsborgs kollaps – släppte in fyra mål i andra halvlek

Publicerad 2022-07-21

Efter att ha tagit ledningen tidigt i matchen blev det en total kollaps för Elfsborg i den andra halvleken.

På elva minuter hade Boråslaget släppt in tre mål mot Molde och när matchen var slut fick de se sig besegrade med 4–1.

Det såg lovande ut för Elfsborg när de tidigt i den första halvleken, redan i edn 14.e minuten, tog ledningen genom Rasmus Alm.

Efter en lätt klack från Per Frick spelades Alm helt fri framför mål och petade in bollen bakom Jacob Karlström i Moldemålet.

Boråslaget spelade på ledningen halvleken ut men när det var dags att kliva ut för halvlek nummer två kom raset.

Tre mål på elva minuter

Redan fyra minuter in i den andra halvleken hade Markus Andre Kaasa kvitterat för hemmalaget och sex minuter senare kom ytterligare ett Moldemål.

Efter en fin räddning från Tim Rönning i Elfsborgsmålet gick bollen ut till retur, rätt framför fötterna på Moldes Kristoffer Haugen och ledningen var ett faktum för hemmalaget.

– Han kom nedifrån kanten och gjorde en bra individuell prestation. Sedan spelar han in den så jag går på den gubben och får en hand på bollen sedan går den ut. Då hamnar jag lite i obalans och då lyckades han få den förbi mig. Det är små marginaler tyvärr, säger Tim Rönning efter matchen.

Sedan krävdes det endast fem minuter innan bollen hittade in bakom Tim Rönning för tredje gången för kvällen.

På elva minuter hade Molde alltså både kommit ikapp och förbi genom sina tre raka mål, och fler skulle det bli.

Med minuter kvar att spela fick Molde en hörna. I samband med hörnan hoppade Elfsborgs Leo Vaisanen upp för att nicka undan bollen. Istället tog den på Vaisanens hand och straff dömdes för Molde.

Då var det inga tveksamheter när Sivert Mannsverk placerade in bollen mitt i mål samtidigt som Rönning gick åt fel håll.

– Det är inte tillräckligt bra, speciellt med hur vi spelar i första halvlek när vi ändå har kontroll på dem. Det är surt, vi får åka hem och kolla vad som hände och inte låta det upprepas.

Rött kort på övertid

På övertid blev det rejält irriterat mellan lagen.

När Emmanuel Boateng fällde en Moldespelare på felaktigt sätt blev bortalaget rejält irriterat.

Moldes Benjamin Tiedemann Hansen sprang fram till Boateng för att ge honom en utskällning men då fick han en knuff av Elfsborgsspelaren och föll till marken.

Det hela slutade med ett rött kort på Boateng som tog ut sin irritation genom att sparka ut en back med vattenflaskor, något som fick publiken på arenan att reagera.

Förlusten innebär att Elfsborg förlorar den första kvartsfinalen mot Molde och måste ta ikapp ett tremålsunderläge hemma på Borås arena nästa vecka.