Inter gick förbi Roma i Serie A

Uppdaterad 2015-11-05 | Publicerad 2015-10-31

Inter gick upp i serieledning i Seria A-fotbollen tack vare seger med 1–0 i toppmötet med Roma sent på lördagskvällen.

Chiles landslagsmittfältare Gary Medel, medlem i Chiles mästarlag i Copa América i somras, gjorde målet en halvtimme in i den första halvleken.

Segern betyder att målsnåla Inter tog sig upp på första plats i tabellen och är en poäng före tabelltvåan Roma.

Inter, som senast vann italienska ligan 2009 med Zlatan Ibrahimovic i laget, har på elva matcher åstadkommit elva mål framåt. Men laget är bäst bakåt med blott sju insläppta mål.

Tabelltrean Napoli går upp i tabelltopp om laget vinner söndagens bortamöte med Genoa.

Tidigare på lördagen tog regerande mästarlaget Juventus sin fjärde seger för säsongen via 2–1 i Turinderbyt hemma mot Torino. Juan Cuadrado, som ersatte skadade Sami Khedira redan i elfte minuten, blev matchhjälte med sitt 2–1-mål i tredje tilläggsminuten.