Elva varningar – flest den här säsongen

Två olycksminuter i andra halvlek.

Först utvisning – sedan baklängesmål.

Men Roma lyckades ändå resa sig mot Juventus i säsongens ”fulaste match”.

Efter en sömning första halvlek – utan ett enda skott på mål – hamnade Vassilis Torosidis och Carlos Tevez i centrum.

Den grekiske försvararen drog på sig sitt andra gula i den 62:e minuten. Direkt efter bjöd Tevez på en vacker frispark som satt otagbart bakom målvakten Morgan De Sanctis.

– Han har tränat på frisparkar i veckan. När Andrea (Pirlo) saknades var vi tvungen att hitta någon som kunde ta hand om frisparkarna. Han är suverän, men det visste vi redan, säger Max Allegri till Football Italia.

Keita kvitterade

Trots tio man kom Roma tillbaka.

Hemmalaget började ösa på framåt och en knapp kvart efter ledningsmålet fick Roma frispark till höger på offensiv planhalva. Bollen skickades mot bortre stolpen där Seydou Keita mötte med skallen och satte 1-1.

Förutom målskyttarna Keita och Tevez stod domaren Daniele Orsato i centrum. Enligt Infostrada Sports delade han ut elva varningar under 90 minuter. Därmed tangerade de mötet mellan Sassuolo och Inter, inga matcher har haft fler varningar.

Satte rekord

Trots ett högre tempo i andra halvlek blev det inte fler mål. Det här resultatet betyder att det skiljer nio poäng mellan ligaettan Juventus och Roma.

– Vi lämnar planen förbannade. Det är sant att nio poäng är en bra marginal, men vi måste börja vinna på bortaplan, vi har inte gjort det på tre matcher nu, säger Juventus-tränaren Max Allegri till Football Italia.

– Grabbarna gjorde det bra som drog ner på tempot för Roma.

Det var Romas sjätte oavgjorda match i följd på hemmaplan. Det är första gången det händer i Serie A.

Juventus har inte förlorat på 16 matcher, det är den längsta förlustfria sviten i någon av Europas fem bästa ligor.