Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-05-06

Bara ett självmål stoppade Bengt Anderssons nolla

Bengt Andersson överlistades bara av en medspelare.

Rutinerade Bengt Andersson kunde inte hålla nollan när han gjorde allsvensk comeback i Örgryte.

Ett självmål förstörde onsdagskvällen när Örgryte spelade 1–1 mot Brommapojkarna.

Turerna var många kring snabbvärvade målvakten Bengt Andersson under dagen. Först beslutade fotbollsförbundet att inte bevilja Örgryte dispens för att använda Bengt Andersson eftersom transferfönstret inte är öppet.

Örgryte skickade genast ett överklagande som snabb-behandlades av förbundet som på eftermiddagen ändrade sitt tidigare beslut och beviljade en dispens. Beskedet att han skulle spela fick Bengt tre timmar före match.

– Jag är för gammal för att oroa mig så laddningen gick bra, sade Bengt Andersson.

Andersson i vägen

Bengt Andersson var tämligen sysslolös under större delen av den första halvleken. Inget av lagen skapade några större målchanser.

Mot slutet av halvleken fick dock Brommapojkarna en viss press mot Örgrytes straffområde och då fick Bengt Andersson en del att göra.

I 40:e minuten tippade han en bra nick till hörna. Bara minuten senare täckte han rutinerat ett närskott.

– Räddningen på närskottet var okej. Nicken hade förmodligen gått över, men jag sätter gärna upp räddningen på mitt konto.

Örgryte har fortsatt svårt att skapa målchanser. I första halvleken hade de bara två avslut, dessvärre inget av dem på mål.

Örgryte fick en smakstart på andra halvleken när inhopparen Christian Lindström nickade in ett inlägg i bortre burgaveln efter fem minuter.

I 68:e minuten tvingades dock Bengt Andersson kapitulera när bollen i en tilltrasslad situation stöttes i eget mål av Örgrytebacken Tommy von Brömsen.

Nöjd med kryss

Mot slutet satsade Brommapojkarna hårt framåt men lyckades inte göra något eget mål.

– Vi borde avgjort på slutet, men avsluten blev för dåliga, sade tränaren Kim Bergstrand.

Örgrytes tränare Janne Carlsson var nöjd med en poäng – Örgrytes första efter sex raka förluster – men inte med spelet:

– Vi var inte tillräckligt bra. Vi får ingen trygghet i vårt spel och får alldeles för kort anfall för att skapa press.