Pyrrhus-seger för Djurgården

Uppdaterad 2018-08-08 | Publicerad 2008-04-28

Två tunga skador när Ljungskile besegrades

Djurgården vann mot skrällaget Ljungskile med 2–1 – men det blev en Pyrrhus-seger.

Både Quirino och Mattias Jonson linkade ut skadade.

Jonsons match började annars bra, då han redan efter tolv minuter satte sitt första mål för säsongen. Jones Kusi Asare slog ett inlägg till Jonson som nickade in 1–0.

Men nykomlingen Ljungskile, med tre raka segrar i ryggen, vägrade ge upp och hade två klockrena träffar i trävirket före paus.

Segermål med tre minuter kvar

I andra halvlek kom olyckorna slag i slag för Djurgården. Inom loppet av sex minuter klev både Quirino och Mattias Jonson ut skadade. Det är osäkert hur allvarliga skadorna är.

Och med en kvart kvar kom Ljungskiles kvitteringsmål. Jörgen Wålemark, som bara några minuter tidigare hade träffat stolpen, nickade i ribban och inhopparen Andreas Kristoffersson stormade fram och forcerade in bollen i mål. Kristoffersson, som sänkte IFK Göteborg med två mål, hade bara varit på planen i tre minuter innan han slog till.

Tauer rensade på mållinjen

Publiken på Stockholms stadion buade ut sitt eget lag. Men Djurgården lyckades på något sätt avgå med segern. I efterspelet av en hörna pressade Sölvi Ottesen in 2–1 med bara tre minuter kvar. På stopptid fick Ljungskiles Martin Smedberg ett ypperligt läge att kvittera – men försvararen Jan Tauer rensade på mållinjen och räddade tre poäng åt sitt lag.