Två klasspass av Zlatan

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-11-27

Juve vände 0–1 till 3–1

två målpass Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater jublar efter 1–1-kvitteringen. Svensken spelade till målet – och gjorde det även till 3–1-målet.

Mästerliga framspelningar – och dåligt humör.

Zlatan Ibrahimovic var sig lik, med andra ord.

Och Juventus vände 0–1-underläge till 3–1-seger hemma mot Treviso.

­ Zlatan är en stor spelare för ett stort Juventus, säger tränaren Fabio Capello.

Det luktade allt mer Juventusmål, när Treviso chockade och gjorde 0–1.

Med matchuret på 25 minuter spelade Ferreira da Silva Reginaldo bollen till Francesco Galeoto, som släppte vidare till Francesco Parravicini. Denne placerade säkert in bollen bakom Christian Abbiati.

Juventus fortsatte efter gästernas överraskande ledningsmål att trumma på.

Vände på fem minuter

Med åtta minuter kvar av den första halvleken slog Zlatan ett perfekt inspel till framstormande Adrian Mutu. I kamp med Paolo Dellafiore lyckades rumänen forcera in kvitteringen.

Och bara fem minuter senare hade Juventus vänt. David Trézéguet höll sig framme på Giorgio Chiellinis misslyckade skottförsök och kunde enkelt sätta 2–1.

I andra halvlek var Zlatan Ibrahimovic stundtals mästerlig.

Efter bara några minuter skarvade han fantastiskt vackert, med klacken, fram Emerson till friläge, men brassen fick ingen ordning på avslutet. Med halvtimmen kvar var det dags igen. Han spelade på nytt fram Adrian Mutu, men den här gången sköt rumänen över.

Men det skulle bli ännu ett mål på en Zlatan-framspelning.

Frispark i ribban

Inbytte Alessandro Del Piero kunde knappast missa när ”Ibra” spelade fram honom till öppet mål i slutminuterna. Ikonen Del Piero blev sånär tvåmålsskytt. Med ett par minuter kvar slog han en kanonfrispark i Treviso-målvakten Adriano Zancopès ribba.

Zlatan visade, förutom de mästerliga framspelningarna, också sina mindre goda sidor i andra halvleken.

Han hade en het duell med Alberto Giuliatto där svensken uppträdde irriterat, samt en fejd runt ett inkast där han kastade iväg bollen i vredesmod.

Med fem minuter kvar hade Zlatan gjort sitt – och byttes ut till förmån för Marcelo Zalayeta. När Ibrahimovic vandrade av fick han stora hyllningar av publiken på Stadio Delle Alpi.

Tränaren Capello stämde in i hyllningskören.

– Ibra är fantastiskt bra och snabb när han kommer på kanterna, säger han till Juves hemsida.