Målvaktstavlan ger MFF guldsmak

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-26

IFK:s Sandberg skulle plocka bollen enkelt men tappade in den

Jo, nog hände det en del i söndagens stormatch.

Daniel Andersson hade gett Malmö ledningen i slutet på den första halvleken efter en omdiskuterad handssituation.

I början på den andra kunde IFK Göteborg ha kvitterat men brände istället den femte straffen för säsongen.

Tio minuter därefter säkrade IFK-målvakten Marcus Sandberg Malmö-segern när han bjöd på en ordentlig tavla.

– Han ska ta den, säger målskytten Daniel Larsson till Canal Plus.

Malmö FF

Vi börjar från början.

Malmö FF var starkast i inledningen på matchen. Men IFK Göteborg jobbade sig in i matchen och hade bland annat ett skott från Stefan Selakovic som räddades på mållinjen av Ricardinho.

Ricardinho var sedan inblandad i MFF:s ledningsmål i den 39:e minuten när han slog en frispark som nådde fram till lagkaptenen Daniel Andersson som med en tursam studs kunde vänta in Markus Sandberg i IFK-målet och sätta bollen i nät.

Straffen brändes

Målet kunde ha blivit underkänt om domarna hållit med i IFK-spelarnas protester som sade att bollen studsat via Anderssons arm.

– Det är svårt att avgöra om det är hands eller inte, sade Andersson själv till Canal Plus.

Kvitteringen kunde ha kommit i den 54:e minuten när en ny handssituation gav IFK straff.

Thomas Olsson slog dock en dålig straff som Johan Dahlin i MFF-målet enkelt kunde rädda.

Femte brända straffen för IFK den här säsongen.

– Jag trodde verkligen på Thomas i dag, men det var en bra räddning, säger IFK-tränaren Jonas Olsson till Canal Plus.

Tappade in bollen som Green

Tio minuter senare stod det 2–0 till Malmö efter att Marcus Sandberg tappat in Daniel Larssons avslut, ett avslut han i stort sett hade plockat enkelt men gled ur händerna och över mållinjen, likt engelska landslagsmålvakten Robert Green i VM.

– Jag får en bra träff med vobbeleffekten och jag vet att det är lurigt för målvakten. Men jag skjuter rakt på och han ska ta den, säger Larsson till Canal Plus.

Tobias Hysén skulle ge IFK nytt hopp genom ett riktigt klassmål i den 80:e minuten. Han löpte och tog emot Selakovics passning, lurade Malmö-försvaret med en snygg dragning och avslutade snabbt och vackert med en chipp med vänstern.

”Jättebesviken”

Men Sandbergs tavla blev avgörande och Malmö kammade hem tre viktiga poäng i SM-guldjakten där de för stunden har kommandot. Konkurrenten Helsingborg möter AIK på bortaplan på måndagen.

– Jag är givetvis jättebesviken. Vi slutar spela efter första målet. Men efter de motgångar vi får mentalt och att vi är nära en poäng, det tyder på jättestyrka hos spelarna, säger IFK-tränare Jonas Olsson som därmed ändå var nöjd med spelet.