”Efter säsongen vet du vad jag kommer göra”

Av: Kristopher Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Silva avslöjar Neymars svar på PSG-inviten

1 av 3
Thiago Silva och Neymar är lagkamrater i det brasilianska landslaget. Foto: AP/Natacha Pisarenko

Thiago Silva vill att Neymar flyttar till PSG.

I en intervju med Le Parisien avslöjar mitttbacken att han försöker övertala sin landsman – och att Barça-stjärnan inte stängt någon dörr.

Paris Saint-Germain är inte en klubb som tackar nej till världsstjärnor. Den franska storklubben har kopplats ihop med samtliga av sportens största; Lionel Messi, Cristiano Ronaldo och Neymar.

”Neymar är redan på toppen”

I en intervju med Le Parisien i dag får PSG:s lagkapten vem han hade föredragit som ny lagkamrat i PSG mellan Cristiano Ronaldo och Neymar.

– Det är ett svårt val. Kan vi ta bägge två? Allvarligt talat är det spelare i världsklass bägge två. Ronaldo har lite mer erfarenhet än Neymar. Men Neymar är 24 år och redan på toppen. Jag tror att han kommer att bli den bästa spelaren i världen om ett eller två år. Neymar är mycket stark och han är smart. Det finns många människor som arbetar åt honom och stöttar honom, säger Silva.

”Vi pratade i Zürich”

När Le Parisiens reporter antyder att Silva hade föredragit Neymar är mittbacken tydlig:

– Ja, eftersom jag är brasse. Jag är som hans storebror. Och Cristiano är portugis, det är annorlunda:. Även om vi talar samma språk.

Silva avslöjar även att han försökt övertala Neymar att lämna FC Barcelona och flytta till den franska huvudstaden.

– Vi pratade lite vid Ballon d’Or-galan i Zürich. Jag sa åt honom att komma och spela med mig i Paris. Han skrattade lite, men reagerade inte. Han sa: ”Vi får se vad som händer. I slutet av säsongen vet du vad jag kommer att göra”.

Publicerad: