Comeback i Champions League efter sex års väntan och 85 000 åskådare på läktaren.

Då chockades Tottenham av Monaco.

– Hade jag kunnat hade jag bytt hela laget i paus, säger tränaren Mauricio Pochettino.

Det var sex år sedan senast men i kväll gjorde Tottenham comeback i den finaste av klubblagsturneringar.

Den första Champions League-matchen sedan säsongen 2010/2011 kunde dock ha börjat bättre för Spurs.

Hemmamatchen mot Monaco spelades på Wembley Stadium – precis som resterande CL-matcher på hemmaplan kommer göra – på grund av bygget av en ny arena vid White Hart Lane. Och inför 85 011 supportrar var det överraskande bortalaget som spräckte målnollan.

Trots starkt hemmaövertag inledningsvis var det Monaco som på sina två första målchanser fick maximal utdelning.

Chockades i första halvlek

0–1 slogs snyggt in av Bernardo Silva efter att Erik Lamela slarvigt tappat bollen på mittplan.

En bortaledning som ökades på till 0–2 i den 31:a minuten när Thomas Lemar från nära håll kunde trycka upp bollen i nättaket bakom Hugo Lloris.

En smått chockad hemmapublik på Wembley fick dock upp hoppet precis innan halvtid när Toby Alderweireld ordnade en reducering. Belgaren nådde högst på Lamelas hörna och tryckte snyggt in 1–2 med pannan i det första krysset.

Men närmare än så kom inte Tottenham som inledde årets Champions League-säsong med en förlust.

– Du brukar få betala när du för misstag, och det fick vi göra i dag. De hade bara två skott och gillar att kontra. Vi skapade chanser men var inte kliniska, säger Mauricio Pochettino.

Efteråt avslöjar tränaren att han var fly förbannad i halvtid.

– Jag var ganska tydlig med vad jag tyckte om insatsen. Nu är det ju inte basket vi spelar där man kan byta ut hela laget i paus. Men hade jag kunnat så hade jag nog gjort det, säger han.

Samtidigt i de norra delarna av landet kunde till slut mötet mellan Manchester City och Oscar Wendts Borussia Mönchengladbach avverkas.

Efter gårdagens inställda tillställning, på grund av ett kraftigt skyfall, var det en spelsugen Sergio Agüero som var på målhumör efter avstängningen i derbyt mot Manchester United.

Argentinaren gjorde hela tre mål i en match där Mönchengladbach kördes över redan från start.

Först gjorde anfallaren 1–0 i den åttonde minuten på inspel från Kolarov. 20 minuter senare slog han in 2–0 på straff innan han i ett friläge fullbordade sitt hattrick i den 77:e minuten. Den sanslösa målformen håller därmed i sig för Agüero som nu har gjort nio mål på sina fem senaste starter i City.

Matchen slutade 4–0 efter att Kelechi Iheanacho satt spiken i kistan på stopptid.