Guidetti inbytt – då fixade Celta poäng

Publicerad 2016-02-07

Och avstängningarna öppnar för Barça-start

Vigo. John Guidetti fick inleda på bänken mot Sevilla.

Men i underläge 0-1 fick svensken hoppa in – och Celta Vigo lyckades kvittera och bärga en poäng genom 1-1.

Han var själv nära att bli segerhjälte i matchens sista minut.

Efter 0-4-förlusten i cupen borta mot Sevilla i veckan petades svensken när Celta tog emot just Sevilla i ligaspelet hemma på Estadio de Balaidos i dag.

Guidetti petades till förmån för anfallskollegan Claudio Beauvue – värvad från Lyon under januarifönstret.

Ett Guidetti-löst Celta fick en smakstart på matchen när Sevillas mittback Federico Fazio fick syna det röda kortet i den 25:e minuten efter en sen tackling.

Fick 30 minuter

Men trots spelmässigt övertag för Celta med en man mer var det Sevilla som tog ledningen precis före halvtid när Daniel Carrico höll sig framme på en hörna.

Med 60 minuter spelade valde Celta-tränaren Eduardo Berizzo att kasta in John Guidetti. Minuten senare dunkade Beauvue in kvitteringen till 1-1 på inlägg.

Kvitteringen fick ordentlig fart på hemmalaget som öste på för segermålet och radade upp målchanser. Guidetti var inblandad i mycket och serverade bland annat Aspas till ett jätteläge som brändes tätt utanför.

Lär starta mot Barça

Guidetti fick själv ett jätteläge i matchens döende minuter men Sevilla-målvakten Sergio Rico stod för en jätteräddning.

Närmare än så kom inte Celta och hemmalaget fick nöja sig med 1-1.

Sitt pigga inhopp till trots var svensken inte pratsugen efter matchen.

– Han vill inte prata, säger Celtas presschef André Taboada.

Nästa ligamatch för Celta blir ett bortamöte med FC Barcelona på Camp Nou. För Guidetti ser det ljust ut vad gäller att starta matchen. Fabian Orellana avtjänar en avstängning medan Nolito ännu inte är tillbaka från skada. I dag drog dessutom Iago Aspas och Theo Bongonda och på sig gula kort som gör att de är avstängda till Barça-matchen.

Först väntar dock ett returmöte med Sevilla i cupen på torsdag, där man ska försöka vända 0-4-underläget.

– Vi kan ta med oss mycket saker från denna match. Vi kommer att vila och jobba fram en plan för att göra det första målet. Vi vill spela som vi gjorde i andra halvlek i dag. Om vi kan göra ett tidigt mål finns det anledning att vara optimistiska, säger Berizzo.