Bayerns 8–0-kross – efter tre (!) röda kort på en halvlek

Uppdaterad 2023-10-30 | Publicerad 2023-10-28

Tre röda kort i första halvlek.

Sedan gjorde Bayern München åtta mål i den andra.

Det tyska storlaget krossade ett decimerat Darmstadt efter en galen målkavalkad i andra halvlek.

Det var Bayernmittfältaren Joshua Kimmich som satte tonen för det som komma skulle i första halvlek, blott fyra minuter in i Bayern Münchens hemmamöte mot Darmstadt.

Efter ett slarvigt bolltapp så greppade Kimmich tag i en frisprungen Darmstadtanfallare. Vilket gav direkt rött och en målchansutvisning.

Innan första halvleken var slut skulle dock det tyska storlaget gå från numerärt underläge till överläge.

0–0 i paus

Så väl Klaus Gjasula (minut 21) som Matej Maglica (minut 41) fick syna direkta röda kort efter liknande förseelser som Kimmich.

Men det blev inga mål – i den första halvleken i alla fall.

I andra halvlek skulle Bayern, till slut, också få ett övertag i målprotokollet när Harry Kane slängnickade in sitt tionde ligamål för säsongen, i sin nionde match, från nära håll i minut 51.

Harry Kane.

Sedan var det öppna spjäll. Vidöppna spjäll.

Kane-hattrick

Inom loppet av följande 20 minuter gjorde Bayern ytterligare fem (!) mål och utökade sin ledning till 6–0. Ett av dessa, 5–0-målet, gjordes på ett mycket vackert manér av Harry Kane från halva planen.

Inte hjälpte det heller att stackars Darmstadt bytte in svenske Thomas Isherwood där och då för att försöka stänga igen, då 7–0-målet placerades in blott några minuter senare i minut 75.

Det skulle också bli 8–0, när Harry Kane fastställde både ett hattrick för egen del och ett slutresultat i slutminuterna.

Upp i serieledning

Storsegern tar upp Bayern i serieledning för stunden, en poäng före Bayer Leverkusen.

Harry Kane, nu på totalt tolv ligamål, får fortsatt nöja sig med en andraplats i Bundesligas skytteliga. Två mål bakom Stuttgart-succén Serhou Guirassy på 14.