Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-19

Fyra mål på en halvtimme –
ett av debutanten Lundberg

De är nykomlingar, oerfarna, uträknade och bäst i Stockholm.

Visserligen släppte Brommapojkarna in 0-1 direkt i derbyt mot AIK, men sedan visade de klassen med två snabba mål.

Men AIK kvitterade efter ett vackert långskott av Ivan Obolo.

Inför matchen kände så gott som ingen till honom. Efter två minuter visste plötsligt alla åskådare vem Viktor Lundberg är.

En djup boll gick in i BP:s straffområde, nickades tillbaka av Ivan Obolo – och klipptes till av Lundberg. Skottet satt, om inte i krysset, så åtminstone högt i bortre hörnet. I halvtid lät han skärrad.

– Ivan nickar ner och så… bara… får jag till den... klockren träff, sa Lundberg till Canal Plus.

Guterstam placerade in 1-1

Men det kom ett kvickt svar.

På ett soligt, fullsatt, men likförbannat sandigt Grimsta visade hemmalaget varför de är Stockholms bästa lag för tillfället. Anfallaren Olof Guterstam löpte sig loss och placerade bollen i bortre gaveln efter sju minuter.

Skott utanför straffområdet

Och obesegrade Brommapojkarna fortsätter imponera. Efter drygt tjugo minuter uppstod en lucka på AIK:s innermittfält. Imad Chhadeh flöt perfekt in där, fick bollen och sköt 2-1 med ett lågt skott.

Argentinaren sköt vackert

Explosionerna slutade inte där. För med en halvtimme spelad avancerade Ivan Obolo in i banan, måttade med högern och dundrade in matchens vackraste träff. 2-2 satt i bortre krysset.