Jönköping fortsatt obesegrat hemma

Publicerad 2016-04-27

JÖNKÖPING. Storstjärnan Gustaf Nilsson skadad – då klev Zlatan Krizanovic, 24, fram.

Med en läcker frispark gjorde han sitt första allsvenska mål, men det räckte inte till seger.

Jönköping Södra kvitterade och är därmed fortsatt obesegrade på hemmaplan.

Efter fyra raka förluster skrällde Falkenberg i helgen mot IFK Norrköping. Trots att FFF spelade med en man mindre i drygt 20 minuter lyckades de vinna med 2-1, men segern blev dyrköpt. Lagets anfallsstjärna Gustaf Nilsson fick bäras ut på bår med en bruten fotled, vilket förstås var ett tungt besked för FFF.

– Jag hoppas att någon annan kliver fram, sa tränaren Hasse Eklund till Hallands Nyheter inför matchen mot J-Södra.

Det verkade Zlatan Krizanovic ha lyssnat på. 50 minuter in i matchen gjorde han sitt första allsvenska mål – och vilket mål det var. Falkenberg fick frispark några meter utanför straffområdet. Krizanovis sköt den med högern och bollen gick över J-Södras målvakt Demir Mehic och in i det bortre krysset.

Falkenberg förbi Elfsborg i botten

Men glädjen blev kortvarig. Jönköping Södra, som hade skapat flest chanser i den första halvleken, kvitterade några minuter senare genom Daryl Smylie. 30-åringen fick i stort sett öppet mål efter fint förarbete från Pawel Cibicki.

Efter målet tog Jönköping Södra över matchbilden, men trots spelövertaget och flera bra lägen lyckades de inte få in något segermål.

I och med poängen gick Falkenberg förbi Elfsborg och Häcken i botten av tabellen, men FFF har en match mer spelad. Jönköping är uppe på elva poäng och är fortsatt obesegrade på hemmaplan.