Missen: Roma gjorde ett byte för mycket i cupen

Av: Jonna Andersson

Publicerad:
Uppdaterad:
Paulo Fonseca gjorde ett byte för mycket i cupförlusten.
Foto: Alfredo Falcone / TT NYHETSBYRÅN
Paulo Fonseca gjorde ett byte för mycket i cupförlusten.

FOTBOLL

Fem byten får göras i den italienska cupen – Roma gjorde sex.

Bytet kom efter att Roma fått två röda kort inom loppet av 30 sekunder.

– Är det ett problem har vi tid att diskutera det internt, om det är något problem vill säga, säger Romatränaren Paulo Foneca.

Efter 96 minuter spelade minuter stod det 2–2 på resultattavlan på Stadio Olimpico. Förlängning väntade mellan Roma och Spezia i den italienska cupen på tisdagskvällen.

Inför förlängningen hade Spezia gjort alla sina fem byten. Roma hade gjort fyra och hade ett kvar – då gjorde Romklubben två (!) till.

Bytesmissen kom efter att Roma tilldelats två röda kort, Gianluca Mancini fick sitt andra gula kort för kvällen och Pau Lopez körde över Roberto Piccoli utanför straffområdet, inom loppet av 30 sekunder.

– Är det ett problem har vi tid att diskutera det internt, om det är något problem vill säga, säger tränaren Paulo Foneca på klubbens hemsida.

Roma diskas

Enligt den italienska cup-regelboken tilldelas varje lag ett extra tillfälle att byta om matchen går till förlängning, men inte ett extra faktiskt byte.

Det är inte heller domarnas roll att informera lag när de gör ett byte för mycket. Därmed är Roma diskvalificerade från cupen, skriver sajten Footboll Italia.

Å andra sidan spelar diskvalifikationen mindre roll.

Nio man mot elva blev en för svår uppgift för Roma som föll mot Spezia med 2–4 tillslut. Spezia är därmed vidare till kvartsfinal. Klubben kommer att möta Napoli på tisdag.

– Det är svårt utan två spelare. Vi ville gå längre i cupen men nu går vi vidare till nästa match, säger Foneca till italienska Rai Sport.

Missen är Romas andra den här säsongen. I en tidigare match mot Verona tilldelades klubben en direktförlust efter att ha låtit Amadou Diawara stå kvar på U23-listan långt efter hans 23-årsdag, skriver Football Italia.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.