Publicerad 2020-09-27

Först straffsumpare.

Sedan matchvinnare.

Norskan Frida Leonhardsen Maanum ordnade segern för sitt Linköping.

Borta mot damallsvenska jumbon Uppsala vann Linköping med 1–0. Där matchens enda mål kom i slutminuterna.

För vid den mest givna chansen resulterade det i ett räddningsjubel. Gästerna Linköping fick straff drygt tio minuter in i andra halvlek, detta efter att Uchenna Kanu dragits ner av Sofia From.

Frida Leonhardsen Maanum ställde sig vid elvameterspunkten, men gick förlorande ur duellen eftersom Emma Holmgren räddade mittfältarens straff.

0–0 stod sig, fram till 82:a matchminuten. Då tog Maanum revansch. Hon fick yta, och strax utanför straffområdet sköt hon in 1–0 till Linköping via stolpen. Norskans femte mål för säsongen.

1–0-vinst för Linköping, som nu bara är en poäng bakom trean Kristianstad som förlorade mot Växjö i går, lördag. Uppsala är fortfarande jumbo, och har fem poäng upp till nytt damallsvenskt kontrakt nästa säsong.