Kusi-Asare glödhet – ska fatta beslut snart

Publicerad 2024-01-27

Under lördagen kom nya uppgifter om Jonah Kusi-Asare.

Då slog 16-åringen till med två mål i första halvlek för AIK mot Brommapojkarna.

– Jag försöker att inte tänka så mycket, säger Kusi-Asare till Discovery.

När AIK kom ut till träningsmatch på Grimsta mot seriekonkurrenten BP stod det klart att Jonah Kusi-Asare inte verkar störas av allt som skrivs om övergångar och prislappar.

Efter fem minuter stötte han ett inspel från Taha Ayari i mål och i 24:e minuten var han distinkt igen när bollen damp ner i straffområdet.

– Jag tycker att jag gör en bra insats. Jag sätter mina lägen och är farlig i straffområdet, säger Kusi-Asare till Discovery i halvtid.

En kvart in i andra halvlek spikade AIK slutresultatet 3–0 när BP-målvakten Filip Sidklev tog upp bollen med händerna efter en hemåtpassning och Abdihakin Ali gjorde mål efter den indirekta frisparken som följde.

Jagas i Europa

Kusi-Asare lär inte bli mindre het på transfermarknaden nu.

I december kunde Sportbladet avslöja att mycket talar för att AIK säljer Kusi-Asare redan i vinter.

Då ledde PSV Eindhoven och Club Brügge jakten på anfallaren men flera större europeiska jättar har blandat sig i leken sedan dess.

Uppgifter: Beslut snart

De senaste uppgifterna kring Kusi-Asare kom precis från den tyska tv-kanalen Sport1. De gör gällande att Kusi-Asare väntas fatta beslut om sin framtid den kommande veckan och att både Bayern München och Chelsea kan bli nästa klubbadress.

Transferexperten Fabrizio Romano skrev den 10 januari att AIK tackade nej till fyra miljoner euro från Bayern München och att man kräver sex miljoner euro (ungefär 68 miljoner kronor) för en övergång.

– Jag försöker att inte tänka så mycket. Jag fokuserar på fotbollen, säger Kusi-Asare om klubbarna som jagar honom.

Jonah Kusi-Asare slog till med dubbla mål i första halvlek mot BP.