Schough irriterad efter utebliven straff

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Djurgården tog sin andra raka 1–0 seger men ville ha mer.

Framförallt var det rejält irriterat när Olivia Schough gick omkull i straffområdet.

– Det är alldeles för låg nivå. Det är jag inte ensam om att tycka, säger lagkaptenen Schough efter den uteblivna straffen.

I den 51:a minuten kom Olivia Schough helt fri, fick en tryckare av Piteås vänsterback Cailin Michie och signalerade för straff. Domare Lovisa Johansson höll inte med.

– Jag har aldrig sett en tydligare straff men det är som vanligt. Jag har klagat på domaren förr och tyvärr får jag göra det igen, säger en uppgiven Schough efter matchen.

Straffsituationer har varit en snackis i damallsvenskan ända sen seriepremiären då Växjö DFF kände sig rånade på en straff. Efter det så har det varit många omdiskuterade domslut.

– Piteå kanske skulle haft en straff mot oss också. Jag såg den lite dåligt men det ser ut som att det ska vara straff. Då är det som att bara för att hon inte blåste på min då kan de inte blåsa straff för Piteå. Det blir så himla konstigt. Jag fattar ingenting, säger Schough.

Behöver nivån höjas?

– Ja, det tycker jag men jag vet inte. Det är svårt för de också. De jobbar väl inte med det här på heltid. Det är skitsvårt för de att träna men det känns som att det måste gå att läsa in sig lite mer på individer och veta hur vissa spelare funkar så att man inte går på vissa knep som många har för sig. Kanske analysera sig själva lite mer.

”Helt lysande”

För Djurgårdens del var det här andra raka segern och tredje raka nollan, trots tufft spelschema. En av anledningarna är det nykomponerade mittlåset Portia Boakye/Gudrun Arnardottir som gjorde sin tredje match ihop.

– Det ser ut som att Portia spelat där i hela sitt liv. Helt lysande. Hon har blivit matchens lirare tre matcher i rad och det är inte så konstigt, säger Schough.

För Piteås del däremot ser det betydligt tyngre ut. En poäng på åtta omgångar och bara två poäng till nedflyttning.

– Det är jobbigt. Det är många matcher nu utan vinst. Många matcher som jag tycker att vi har bra lägen men det vill sig inte. Det är tufft att förlora. Jag kommer inte ihåg senast vi vann men samtidigt så är det bara vi som kan fixa det här. Tittar man på prestationen är jag säker på att vi kan vända det här, säger landslagsstjärnan Madelen Janogy som gjorde sitt tredje inhopp sen comebacken.

Håller tummarna för Rolfö

Det var i våras som Janogy meddelade att hon behövde en paus från fotbollen på grund av psykisk ohälsa. I somras bröt hon kontraktet med Wolfsburg och inhoppet på Stadion var hennes tredje sen comebacken. Hon har fått mer speltid för varje match som gått men när hon är redo att starta vågar hon inte slå fast ännu.

– Det är svårt att säga. Det känns som att jag kommer in i det mer men samtidigt så vill jag inte stressa utan ta det i min takt.

Medan hon deppar med sitt Piteå så förbereder hennes forna lag sig för Champions League-final. En match som Janogy ska försöka följa trots att det väntar en flygning hem och hon håller en extra tumme för Fridolina Rolfö.

– Vi har haft en del kontakt. Hon var väldigt stöttande i Wolfsburg och hon betyder otroligt mycket för mig så att vi har bra kontakt och jag kommer verkligen heja på henne och Wolfsburg i kväll.

Tror du att de vinner?
– Jag tror det och jag hoppas det.

Laddar Matchöversikt
Laddar Tabell
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.