14.00: Domen i Blåvitträttegången

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-06-29

Sportbladet.se rapporterar direkt från Göteborg

Stefan Selakovic.

GÖTEBORG

Klockan 14.00 i dag blir domen i den så kallade Blåvitträttegången offentlig vid Göteborgs tingsrätt.

När rättegången avslutades för knappt tre veckor sedan yrkade åklagarna Gunnar Stetler och Lars Lithner på fängelsestraff för de tre åtalade: IFK Göteborgs tidigare klubbdirektör Mats Persson, förre kassören Jan Nilsson och spelaren Stefan Selakovic.

Följ ämnen
IFK Göteborg

Enligt uppgifter till Sportbladet kommer domen, som kommer kl 14.00, att vara på över 50 sidor. Allt för att domen mot de åtalade ska bli så korrekt som möjligt,

De tre åtalades försvarare menade alla att deras klienter ska frikännas.

Åtalen bygger på händelserna i samband med att Peter Ijeh värvades till IFK Göteborg hösten 2003 och när Stefan Selakovic kom till Blåvitt vårvintern 2005.

Flera razzior

I juni 2005 gjordes flera razzior av ekobrottsmyndigheten, bland annat på Kamratgården. I ytterligare en omgång av husrannsakningar, i november 2005 (bland annat i Stefan Selakovics bostad) hittades det som åklagarna menar är avgörande bevis.

I samband med utredningen drogs även spelaragenten Kent Carlzon in i härvan. Carlzon är åtalad, men kommer att prövas i en separat rättegång senare.

Rättegången med Persson, Nilsson och Selakovic pågick under sju rättegångsdagar i maj och juni.

Fem miljoner

Sportbladet har tidigare avslöjat att totalkostnaden för

hela utredningen överstiger fem miljoner kronor.

Ekobrottsmyndigheten och Skatteverkets granskningar av IFK Göteborg har tvingat föreningen att betala ytterligare 13 miljoner kronor i skatter.

Domen i tingsrätten i dag har beslutats av rådmannen Hans Henriksson och nämdemännen Ulf Nilsson, 69 (m), Linnea Sandh, 62 (s) och Gertrud Karlsson, 63 (m).

Läs också:

Följ ämnen i artikeln