0–1 Philip Haglund (48), 1–1 Jörgen Wålemark (48).

Utv, Ljungskile: Peter Hiir–Salakka (17), Cedomir Zarkovic (85), Daniel Åkervall (90).

Varningar, Ljungskile: Niklas Löfgren, Aleksandar Kitic, Daniel Åkervall. Brommapojkarna: Jon Persson, Arash Talebinejad, Richard Henriksson.

Domare: Daniel Stålhammar, Landskrona.

Publik: 2828.

Ljungskile (5–3–2): Colin Burns – Richard Jansson, Markus Senften (Etchu Tabe 46), David Leinar, Peter Hiir Salakka, Daniel Åkervall – Aleksandar Kitic, Daryl Smylie, Cedomir Zarkovic – Niklas Löfgren (Pascal Kondaponi 70).

Brommapojkarna (4–5–1): Kristoffer Nordfeldt – Jon Persson, Pär Asp, Richard Henriksson, Markus Karlsson – Christer Youssef (Stefan Bergtoft 90), Philip Haglund, Joakim Hagernäs, Mauricio Albornoz, Miiko Albornoz (Arash Talebinejad 30) – Joakim Runnemo (Sinan Ayranci 76).

Brommapojkarna till Allsvenskan med sammanlagt 1–1 och fler gjorda bortamål.

Analys: Philip Haglund – där har ni Brommapojkarnas hjälte. Med en nick i den 45:e minuten spelade han upp BP i allsvenskan 2009. För Ljungskile började matchen katastrofalt. Mittfältaren Peter Hiir–Salakka drog på sig två gula kort under matchens femton första minuter. En utvisning som inte gjorde livet lättare för de grönklädda. BP tog också tag i matchen under första halvlek med ett snabbt och påhittigt spel och när Philip Haglund nickade in 0–1 kändes det mer eller mindre avgjort. Men Ljungskile med bara 10 man fortsatte kämpa, och BP föll tillbaka allt mer i andra halvlek. Jörgen Wålemark fick avsluta sin karriär med att nicka in 1–1. Ett mål som gav energi åt hemmalaget, men det räckte inte ända fram. BP spelade smart och defensivt – ett spel som Ljungskile varit så bra på under säsongen. Ljungskile avslutade året i allsvenskan mindre snyggt. Förutom Hiir–Salakka fick de även Daniel Åkervall och Cedomir Zarkovic utvisade. (TT)