Men ”bara” oavgjort ger Kalmar läge att rycka

Men efter en utskällning reste sig Elfsborg och pressade fram en kvittering.

2–2 på Olympia innebär dock att Kalmar kan göra ett guldryck i morgon.

– Det är inte kört än, säger Elfsborgs anfallare Fredrik Berglund.

Först försvann Stefan Ishizaki. Sedan Anders Svensson.

Och i dag såg det ut som att Elfsborgs skadehelvete skulle fortsätta.

26 minuter in i toppmötet på Olympia landade Teddy Lucic snett efter en glidtackling på Henrik Larsson. Den rutinerade försvararen vred sig i smärtor och bars ut på bår med skadat högerknä.

”Bland topp tio”

Några minuter senare var en haltande Lucic tillbaka på mattan – men under de få minuter han låg bredvid planen passade Helsingborg på att ta ledningen. Henrik Larsson nickade ner bollen till Rene Makondele som vände bort Martin Andersson och skickade upp bollen i nättaket.

Fyra minuter före pausvilan var det dags för Makondele att bjuda tillbaka. En läcker chipp nådde fram till Larsson som i steget klappade på ett volleyskott med vänstern. Ett drömmål.

– Målet är med bland topp tio i karriären, säger Henrik Larsson till TV4.

Men Larsson och Helsingborg fick inte jubla fullt ut. Kort senare var matchen på väg att punkteras – men Erik Wahlstedts skott träffade stolpen.

”Fick en utskällning”

I stället kunde Teddy Lucic reducera på nick åtta minuter efter paus och skapa nerv. Kort senare byttes anfallaren Joakim Sjöhage in och var ytterst nära att kvittera, men petade bollen utanför.

Men kvitteringen kom till slut. Nämnde Sjöhage arbetade fram bollen till Fredrik Berglund som rullade in 2–2 när 20 minuter återstod.

– Vi fick en ordentlig utskällning i paus och var knappt vatten värda. Det kände vi själva också, det är pinsamt och skamligt att prestera en sån första halvlek när vi spelar för guld, säger Berglund till TV4.

”Inte kört”

Elfsborg pressade sedan för ett segermål, men matchen slutade 2–2 och nu kan Kalmar rycka åt sig en sexpoängsledning om smålänningarna besegrar Trelleborg i morgon.

– Så som matchbilden blev är det okej med en poäng, men naturligtvis gick vi för tre poäng. Det är enda chansen för oss att vinna guldet, säger Fredrik Berglund till TV4.