Gefle: ”Jag är alltid cool”

Yussif Chibsah var stor hjälte för Gefle med sina två mål.

Det första rullade han enkelt in på straff.

Det andra var ännu enklare.

Gefles Yussif Chibsah hade huvudrollen på Örjans Vall. Men efter en jämn första halvlek fick han i slutminuterna hjälp att göra 1-0 – av en Halmstadback.

För Amadou Jawo hade inte ens en målchans när han sökte sig in i straffområdet, slog fram bollen – och vräktes omkull av Emil Salomonsson.

– Han petar till den lite, jag trodde att jag hade den, men missade. Tyvärr inget att klaga på, säger Salomonsson till PPV.

Har självförtroende

Yussif Chibsah la upp bollen och såg ut att begrava blicken i marken. Han tassade fram, måttade och rullade bollen lugnt i mål.

– Jag är alltid cool på straffar. Det handlar bara om självförtroende, säger han till PPV.

Efter straffmålet kunde Gefle överdriva det laget är känt för: det positionsstarka försvarsspelet. laget släppte knappt till en enda målchans i andra halvlek, utan i stället kudne Chibsah avgöra.

Och om straffmålet var enkelt, så var tvåan en barnlek.

”Sparkade bara in den”

På en vänsterhörna hoppade Chibsah upp för att slå in bollen på volley. Han missade, men fick tillbaka bollen då han stod på mållinjen och kunde lätt peta in den.

– Det andra målet skulle jag gjort mål direkt. Plötsligt hade jag bollen framför fötterna så jag sparkade bara in den, beskriver han för PPV.

Segern för upp Gefle bland topplagen. Nu är de tre poäng efter ledarlagen Elfsborg och Helsingborg.