Här halkar Bayern München ur cupen

Uppdaterad 2015-04-29 | Publicerad 2015-04-28

De är klara ligamästare och slåss om CL-titeln.

Men när Bayern München mötte Dortmund i tyska cupen så halkade favoriterna ut på straffar.

Och då menar vi verkligen halkade ut.

Cupsemifinalen mellan Bayern München och Dortmund innehöll mycket redan under matchens första 120 minuter.

Före detta Dortmund-spelaren Robert Lewandowski gjorde 1-0 tidigt, sen snuvades Bayern på en tydlig straff för hands innan Dortmund åt sig in i matchen. Pierre Emerick Aubameyang kvitterade i den 75:e minuten och sen fortsätte matchen chanserna rassla till för båda lagen. De sista minuterna av förlängningen fick dessutom Dortmund kämpa med en man mindre sedan inbytte Kevin Kampl dragit på sig ett andra gult kort.

Dubbla ”Beckham-straffar”

Men det var alltså först under straffläggningen den här matchen gick från underhållande till helt galen.

Först klev Philip Lahm fram och halkade a la Beckham vid straffpunkten och skickade bollen högt över. När sedan Ilkay Gündogan gjort 1-1 så klev Xabi Alonso fram och gjorde en exakt kopia på Philip Lahms straff.

När sedan både Mario Götze och Manuel Neuer också missade sina straffar så var det klart att Dortmund avancerade till cupfinal.

– Det är en otrolig känsla. Jag kan inte hitta orden, säger målvakten Mitchell Langerak.

Klopp får avsluta med titelmatch

En överlycklig Jürgen Klopp rusade in på plan för att fira med laget som haft en minst sagt tuff sässong. Klopp, som lämnar laget efter säsongen, får nu en chans att avsluta sin tid i Dortmund med en titel.

I finalen, som spelas 30:e maj, möter Dortmund vinnaren mellan Arminia Bielefeld och Wolfsburg. Det blir Jürgen Klopps sista match i klubben.