Zlatans tunga kväll: Fortsatt måltorka, varnad & avstängd

Fortsatt måltorka, varnad och avstängd i nästa match.

Zlatan Ibrahimovic hade ingen lyckosam kväll mot Chievo.

-Vi sätter inte våra chanser, säger tränare Capello missnöjt.

I dag har det gått exakt två månader sen Zlatan Ibrahimovic senast gjorde mål i serie A. Han bara gjort tre mål på hela säsongen och det senaste var mot Roma den 19 november i fjol.

-För mig är det lika viktigt att spela fram till mål som att göra dem, har Zlatan sagt i intervjuer under vintern.

"Han blir manisk"

Han har också spelat fram till ett stort antal av Juventus mål. Nu, efter 602 spelade minuter utan mål, börjar kritiken dock växa på nytt.

"Ibrahimovic blir manisk i sin vilja att göra mål: tre mål, hans skörd hittills i ligan, är för lite för en talang som han" skriver Gazzetta dello Sport.

Italiens största sporttidning är inte ensam om att kritisera Zlatans, och de andra Juve-spelarnas, oförmåga att göra mål mot Chievo.

-De drog nytta av sina chanser. Vi skapade fler lägen men lyckades inte utnyttja dem, sa Juventus tränare Capello på presskonferensen efter matchen.

Missar nästa match

Patrick Vieira gjorde Juves mål som innebar 1-1 då Daniele Franceschini tidigare vackert givit Chievo ledningen. Zlatan hade tre riktigt bra chanser men missade alla.

"Ibrahimovic försökte till höger och till vänster" skriver Gazzetta dello Sport.

Inte sedan hösten 2002 , i Ajax, har Zlatan gått mållös så länge och då var det ändå en betydligt kortare period: 377 minuter.

Några mål från svensken blir det inte heller i nästa ligamatch.

På övertid kom Zlatan något sent in i en duell och varnades. Han är därmed avstängd nästa match (Empoli hemma).