Äntligen, Henke!

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-10-27

Drömmål - efter 388 dagars väntan: Skönt

Hittar målet igen Barcelonaspelarna jublar efter Henrik Larssons 2-0 i 88:e minuten. Förra gången Henke gjorde ett tävlingsmål för Barça var 3 oktober förra året.

LONDON

Det har gått nästan 13 månader.

I går var Henrik Larsson tillbaka som målskytt för Barcelona.

- Det var verkligen skönt, sa Henrik Larsson till Sportbladet i natt.

Henke chippar in 2-0.

Senast Larsson, 34, gjorde ett tävlingsmål för Barcelona var den 3 oktober 2004.

Den gången var det mot Numancia och innebar en 1-0-seger.

I går kväll var Larsson med och grejade poängen hemma mot Malaga.

Och som han gjorde det.

Ronaldinho slog en passning i djupled, Larsson tog emot i närheten av straffområdet och brottade sig förbi en försvarare.

När Francisco Arnau kom rusande vrickade Larsson till med högerfoten. Bollen gick i en elegant båge över målvakten, in i mål.

"Inte dumt att chippa"

- När jag märkte att passningen skulle gå fram hade jag redan bestämt mig för hur jag skulle avsluta.

- Det var inte dumt att få chippa. Den här gången satt bollen.

Vet du när du gjorde mål för Barcelona senast?

- Jag hörde att det var den 3 oktober förra året. Men det är inte så konstigt att det gått lång tid, jag gick ju skadad stora delar av förra säsongen.

Skönt att får göra mål igen?

- Ja, verkligen. Och att vi kunde ta tre poäng. Det är det viktigaste.

Kom in i 70:e

Larsson började matchen på bänken.

Han kom in i 70:e minuten i stället för skyttekungen Samuel Eto´o.

Då stod det fortfarande 0-0.

Ronaldinho fixade en straff som han själv slog in till 1-0, och med två minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde Larsson 2-0.

Dessförinnan hade han haft ett par halvchanser.

Sitt senaste tävlingsmål för Barcelona, mot Numancia, gjorde Larsson på nick.

Han spelade då hela matchen, till vänster i Barças anfall.

Segermålet kom i 70:e matchminuten när Larsson gick upp och styrde in en högerhörna från Xavi.

Målet i går var några klasser snyggare - och säkert skönare.