Barcelona krossade Roma

Lionel Messi var tillbaka i startelvan.

Då stod Barcelona för en ny jättekross och körde över Roma med 6-1.

– Det är show hela vägen igenom, säger Sportbladets Erik Niva i Viasats studio.

Barcelona krossade Real Madrid med 4-0 i helgens el Clásico. I Champions League fick Roma känna på katalanernas form.

Med Lionel Messi tillbaka från start blev det en ny målfest. Luis Suarez inledde målskyttet efter att Neymar stått för en magnifik genomskärare till Dani Alves som i sin tur frispelade Luis Suarez.

2-0 kom tre minuter senare efter att Suarez lobbat över backlinjen till Messi som inte gjorde något misstag.

Neymar brände straff

Innan den första halvleken var slut hann Suarez göra sitt andra mål i matchen, också det var snyggt.

Målfesten fortsatte i den andra halvleken. Messi låg återigen bakom ett mål när han frispelade Gerard Pique.

Kort senare gjorde stjärnan själv 5-0. Den enda i Barcelonas anfallstrio som inte hade nätat fick med kvarten kvar ta chansen på straff, men Neymar brände. På returen höll sig Adriano framme och bombade in 6-0.

”Blev som jag befarade”

Roma fick straff med minuter kvar av matchen med Edin Dzeko missade. Dzeko reducerade dock till 6-1 innan matchen blåstes av.

– Det blev den här uppvisningen som jag befarade. Jag hoppades på en match men det här är en show. Och det är show hela vägen igenom, säger Erik Niva i Viasats studio och fortsätter:

– Det är ett lag som, rätt och slätt, är så mycket bättre än det andra, och det är tre spelare som briljerar mer än några andra i hela världen. Det går inte att spela bättre anfallsfotboll.

Barcelona var redan klart för åttondelsfinal eftersom Bayern Leverkusen bara fick 1-1 borta mot Bate Borisov.