Uppdaterad 2011-03-09 | Publicerad 2010-02-13

Gjorde alla tre målen borta mot Stuttgart

Marcus Berg och Ruud van Nistelrooy låg bakom Hamburgs 3-1-seger.

Marcus Berg + Ruud van Nistelrooy = sant?

Duon gjorde i alla fall Hamburgs alla tre mål när klubben slog Stuttgart med 3-1 under lördagen.

Det spekulerades i att Marcus Bergs chanser att ta en plats i Hamburgs startelva minskades i och med att Ruud van Nistelrooy skrev på för klubben.

Men det kan också ha triggat svensken till att plocka fram formen.

I bortamatchen mot Stuttgart kontrade nämligen Berg in 1-0 till bortalaget efter halva den första halvleken. Anfallaren fick bollen på djupet, stack mellan två försvarare och drog bollen – i steget – på halvvolley och dunkade in den otagbart vid målvaktens högra stolpe.

Fyra i ligan

När sedan Stuttgart kvitterade i den 55:e minuten var det också dags för holländaren att presentera sig.

Och det tog inte lång tid.

Nistelrooy byttes in i den 65:e minuten, och tolv minuter senare hade han hunnit skjuta både 2-1 och 3-1 till Hamburg, det senare framspelad av just Marcus Berg.

Klubben ligger just nu fyra i Bundesliga.