Publicerad 2013-08-09

Han var inblandad i båda målen

Hans bolltapp bäddade för Montpellier.

Men Zlatan tog revansch i andra halvlek och låg bakom PSG:s poäng i premiären.

– Han reparerade en del med nicken till Maxwell vid kvitteringen, säger Hasse Backe, expert i TV4 Sport.

Efter tio minuter fick Zlatan bollen några meter in på egen planhalva. Han var uppvaktade av flera spelare och tappade bollen. Det bolltappet gav Montpellier ett omställningschans och den avslutades med att Remy Cabella gav hemmalaget ledningen med 1-0.

Zlatan satt ner på knä efter att han blivit av med bollen, och ville ha frispark.

Men den svenske landslagskaptenen, som inte hade nyförvärvet Edinson Cavani bredvid sig från start, låg bakom kvitteringen.

Efter en timmes spel lyfte Javier Pastore in bollen i straffområdet, Zlatan nickade ner och Maxwell dunkade in 1-1.

– Han reparerade en del med nicken till Maxwell vid kvitteringen, säger TV4 Sports expert Hasse Backe.

Cavani nära att bli hjälte

I den 72:e minuten valde nye PSG-tränaren Laurent Blanc att byta ut Ezequiel Lavezzi och sätta in nyförvärvet Edinson Cavani. I samma minut blev Abdelhamid El Kaoutari utvisad i hemmalaget, som fick avsluta med tio man.

Cavani, som kostade 558 miljoner kronor att köpa loss från Napoli, var nära att bli hjälte två minuter senare. Pastore skickade in ett inlägg som gick mot bortre stolpen där Cavani såg ut att hitta rätt. Men bollen tog på en Montpellier-spelare och det blev i stället en resultatlös hörna.