Uppdaterad 2018-08-06 | Publicerad 2009-04-19

Pånyttfödde Berggren på
väg att sänka sin ex- klubb

För fyra år sedan spelade han i Elfsborg.

Men pånyttfödde Hasse Berggren visade ingen nåd mot sitt gamla lag när han sprang sig fri och sköt 1-0 mot Gefle i tjugoförsta minuten.

Tio minuter senare byttes han ut med ljumsksmärtor.

IF Elfsborg

Seriefavoriterna Elfsborg har flera gånger stött på problem mot Gefle på bortaplan. I dag verkar det vara dags igen. För efter 20 minuter sprang Hasse Berggren i en lucka, bröstade bollen och lyfte in den över Ante Covic.

Men efteråt ville han mest tala om framspelningen.

– Det var en jävla fin boll av Jawo, sa Berggren till PPV.

”Det är en överansträngning”

1–0 var snyggt och innebar att en osannolik svit förstärktes: Berggren har nu gjort tolv mål på nitton matcher mot klubbar han tidigare spelat för.

Men fler blir det inte i dag, för strax efter haltade anfallaren ut och bytte med ljumskproblem.

– Det kändes rätt bra på uppvärmningen så jag testade. Men det började krampa lite. Det är en överansträngning, säger Berggren.

Backen Florén stack upp

Utan honom på planen kvitterade Elfsborg. 1-1 kom efter att Mathias Florén mötte ett lågt inlägg och placerade in bollen. Matchen pågår fortfarande.