Östersund vann superettanpremiär

Uppdaterad 2016-10-31 | Publicerad 2015-04-03

ÖFK:s Bobo Sollander

Östersund – av många tippade att bli ett topplag i fotbollens superetta den här säsongen – fick en bra start på säsongen. Mittbacken Bobo Sollander blev matchhjälte när Brommapojkarna besegrades på bortaplan med 1–0.

Gästerna inledde premiären på Grimsta klart bäst och förde spelet i första halvlek. Ledningsmålet kom efter 38 minuters spel. Michael Omoh slog en frispark mot mål, hemmamålvakten Davor Blazevic lämnade retur och veteranen Bobo Sollander, centralfigur i Östersund trebackslinje, höll sig framme.

Skapade inte heta chanser

BP, sist i allsvenskan i fjol, jämnade ut spelet efter paus och tryckte på under slutdelen av matchen. Laget hade dock svårt att skapa riktigt vassa lägen. Östersund – som slutade femma i superettan förra säsongen – visade att laget ska tas på allvar i år.