”Så löjligt dåligt – brist på disciplin”

Uppdaterad 2016-09-14 | Publicerad 2016-09-13

Lars Lagerbäck rasande efter dubbla röda kort

Arsenal lyckades får med sig 1-1 borta mot PSG efter mängder av brända Edinson Cavani-lägen.

I slutet av matchen fixade Marco Veratti och Olivier Giroud 1-1 även i röda kort – och fick Lars Lagerbäck att rasa.

– Så löjligt dåligt, det är en sådan brist på disciplin, säger han i Viasat.

Zlatan Ibrahimovic står utanför Champions League-festen för första gången på 15 år.

Kvar står PSG med frågan om de kan utmana om CL-titeln utan sin skyttekung.

När PSG tog emot Arsenal i premiären fick Edinson Cavani som väntat ta Zlatan-rollen i laguppställningen. Och efter 41 sekunder var det inte många som saknade svensken. Serge Aurier stormade fram längs högerkanten och slog ett inlägg som Cavani nickade in.

– Det är fantastiskt bra, även om det är lite dåligt av Arsenals två bolltittande försvarare, säger Lars Lagerbäck i Viasat.

Brände lägen på rad

PSG fortsatte sedan att dominera matchbilden. Men Cavanis flyt var som bortblåst.

I 34:e minuten rundade han David Ospina i Arsenalmålet men lade bollen utanför det öppna målet och bara åtta minuter senare blev han helt ren i straffområdet bara för att slarva bort läget med en dålig nedtagning.

Arsenal lyfte spelet i andra halvlek men det var PSG och Edinson Cavani som skapade flest chanser även i andra akten. Men uruguayanen fortsatte bränna frilägen.

”Så dåligt”

Och i stället för att bli hjälte växte han fram till en poängsumpare. För när hemmalaget inte kunde döda matchen klev Alexis Sanchez fram och tryckte in kvitteringen i 78:e minuten.

– Det var en bra poäng, vi hamnade i underläge men stod emot bra trots att vi började svagt, säger Arsene Wenger i Viasat.

Matchen avslutades med spel tio mot tio efter att Marco Veratti och Olivier Giroud tagit sina andra gula kort i en duell i slutminuterna. Det fick Lars Lagerbäck att rasa i Viasat:

– Det är så dåligt av dem, att de inte kan hålla fokus mer är under all kritik, tycker jag.

– Så löjligt dåligt, det är sådan brist på disciplin, säger han.