Publicerad 2016-07-16

Helsingborg höll sin första nolla på 24 matcher.

Och Matthew Rusike fixade tre viktiga poäng.

Efter 2–0 mot GIF Sundsvall klättrar laget i tabellen.

Helsingborg kom till Sundsvall med 23 raka matcher utan att hålla nollan och utan seger på konstgräs.

Hemmalaget hade hade gjort mål i de senaste 18 matcherna. På förhand talade statistiken för Sundsvall.

Stark matchöppning

Matchens inledande minuter var också matchens mest händelserika.

Redan i den sjätte minuten fick Sundsvalls Robin Tranberg gå ut skadad och in kom Smajl Suljevic.

I den nionde fixade Matthew Rusike 1–0 till Helsingborg, genom ett direktskott med toutch efter ett inspel från vänsterbacken Adam Eriksson.

Rusike hade chans till utökning i början av andra halvlek, men Tommy Naurin stod för en jätteräddning.

Det i stort en händelsefattig match, där Helsingborg dominerade första och Sundsvall andra. Hemmalagets Lars Gerson hade ett farligt skott i stolpen i matchminut 67, vilket också var den hetaste målchansen.

Mardrömssviten bruten

Helsingborgs 2–0-seger och tre poäng innebar att mardrömssviten på 23 matcher utan en hållen nolla är bruten, dessutom tar laget säsongens första seger på konstgräs. Helsingborg klättrar i tabellen från trettonde till tionde plats.