Uppdaterad 2016-10-28 | Publicerad 2016-10-23

Morata sköt upp Real i topp – på sin födelsedag

Alvaro Morata hoppar upp och firar.

Real Madrid var på väg att tappa poäng mot Athletic Bilbao.

Då frälste Alvaro Morata "Los Blancos" med ett sent 2–1-mål och skickade klubben upp i serieledning.

– En mycket svår match, säger den i dag 24-årige spelaren.

Den spanska toppstriden har utvecklat sig till en riktigt jämn historia efter nio spelade omgångar.

Föga överraskande är att Barcelona, Atletico Madrid och Real Madrid är med i täten. Vad färre hade räknat med var att både Villareal och Sevilla skulle stå sig lika starkt.

Och det sistnämnda laget såg länge ut att avsluta omgången som ensam serieledare med en skörd på 20 poäng. Detta efter att under söndagen ha besegrat Atletico Madrid med 1–0 hemma på Ramón Sánchez Pizjuán efter mål av Steven N'Zonzi.

Succéinhopp av Morata

Men efter ett sent avgörande på Santiago Bernabeu tog Real Madrid över postionen som tabelletta innan dagen var slut.

Hemma mot Athletic Bilbao visade Karim Benzema vägen redan efter sju minuter när han stötte in Iscos framspelning till 1–0.

Ledningen varade dock inte i mer än 20 minuter när Sabin Merino blev helt fri i straffområdet och rullade in 1–1.

Efter det såg det länge ut att bli delad pott mellan lagen– men Alvaro Morata, som i dag fyller 24 år, ville annorlunda.

"Vill alltid spela"

Åtta minuter efter att anfallaren byttes in höll han sig framme på Gareth Bales inlägg och avgjorde med sitt 2–1-mål i den 83:e minuten.

– Det var en mycket svår match. Athletic är ett bra lag och det krävs hårt arbete för att slå dem, säger Morata till Marca och uttalar sig om att han för tillfället hålls utanför Zinedine Zidanes startelva.

– Vi är ett lag och jag måste rätta mig efter det. Jag vill alltid spela men i det här laget är det inte så enkelt.

Därmed säkrades tre nya poäng för "Los Blancos" som, snopet nog för Sevilla, går upp som nya serieledare på 21 poäng.