Bajens dystra bortafacit fortsätter

Publicerad 2011-05-19

Fick bara 2-2 mot ett decimerat Qviding

Qviding var tvungen att avsluta matchen med en man mindre och en ytterback i mål.

Trots det lyckades inte Hammarby besegra tabelljumbon.

Matchen slutade 2-2 och Bajen har fortfarande inte vunnit på bortaplan.

Med tio minuter kvar att spela tvingades Qvidings målvakt Johan Hagman att kasta in handduken.

Qviding fick avsluta matchen med tio man och ytterbacken Daniel Ljungholm mellan stolparna.

Men Hammarby lyckades inte utnyttja det gyllene läget. Matchen slutade 2-2 och Bajens dystra bortasvit fortsätter.

Hjärnskakning för målvakten

Johan Hagman föll illa när han plockade ner ett inlägg och blev liggande på marken. Målvakten meddelade dock att han kunde spela vidare.

Då hade Qviding gjort ett byte.

När klockan hade tickat upp mot 85 minuter meddelade Hagman att han inte kunde spela, då hade hemmalaget gjort tre byten.

Därmed kunde de inte göra något byte och ytterbacken Daniel Ljungholm fick avsluta matchen som målvakt.

Enligt TV4 Sport kan Hagman ha åkt på en hjärnskakning.

Mardrömsstart för Bajen

Det dröjde bara tre minuter, sedan bjöd Hammarby hemmalaget Qviding på 1-0. Patrik Gerrbrand var nonchalant i sitt agerande i backlinjen och Peter Nilsson kunde sno åt sig bollen.

Bajens högerback David Johansson dök dock upp och såg ut att lösa problemet när han rullade hem bollen mot målvakten Johannes Hopf.

Men hans hemåtpassning var usel och Isa Bagci i Qviding tog tillvara på läget. Han satte full fart, tog bollen framför Hammarbys försvarare, rundade Hopf och la in 1-0 i öppet mål.

En poäng på fyra matcher

Hammarbys bortafacit är ingen rolig läsning för de grönvita supportrarna. 0-1, 1-4, 0-1 och i kväll 2-2 mot tabelljumbon Qviding.

Bajen ligger på sjunde plats med tio poäng efter sju omgångar. Qviding är kvar på jumboplatsen.