Allsvenskan i fotboll

Klart: Löfgren till Djurgården

Av: 

Josip Ladan

Jesper Löfgren.
Jesper Löfgren.

FOTBOLL

Under tisdagskvällen blev allt klart: Jesper Löfgren har skrivit på ett fyraårsavtal med Djurgården och kommer att presenteras som klubbens elfte nyförvärv i morgon onsdag.

Prislappen på mittbacken? 1,25 miljoner svenska kronor.

Enligt Sportbladets uppgifter var dessutom IFK Göteborg intresserade av en lösning ända in i de sista timmarna av affären, men Löfgren valde Djurgården som nästa klubbadress.

Det var tidigare i veckan som Sportbladet kunde avslöja att Djurgården och sportchefen Bosse Andersson hade erbjudit Branns mittback Jesper Löfgren ett flerårsavtal.

Med skador på Isak Hien, Erik Berg, Jesper Nyholm och ett utgående avtal på Jacob Une Larsson ville blåränderna förstärka sina defensiva led, vilket man nu också har lyckats med.

Tidigare i dag rapporterade Expressen att parterna var muntligen överens och att Löfgren var på väg till Stockholm för att slutföra affären – något som nu är helt klart. Jesper Löfgren har skrivit på ett fyraårskontrakt med Djurgården och kommer att presenteras som klubbens elfte nyförvärv under onsdagen.

Sportbladet kan även avslöja att Löfgren kostar Djurgården 1,25 miljoner kronor, samt att IFK Göteborg som tidigare valt att avvakta kring Löfgren, i sista stund kom med ett förslag på ett säsongslångt lån. Löfgren hade dock bestämt sig för Djurgården sedan tidigare och slutförde alltså de sista praktikaliteterna under tisdagskvällen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte Stryktipset nu på lördag där en Jackpot på ca 16 miljoner står på spel! Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

LÄS VIDARE

Stor enkät: ”De kommer ge MFF en jävla fajt”

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Djurgårdens IF Fotboll

IFK Göteborg