Hiljemarks succédebut – bakom två mål

Publicerad 2017-01-29

Mål och hockeyassist.

Det blev Oscar Hiljemarks facit i debuten i Genoa.

Svensken låg bakom två mål när bortalaget sent räddade poäng i ligamötet med Fiorentina.

Han lämnade Palermo för Genoa för bara ett par dagar sedan – och redan i dag fick Oscar Hiljemark debutera för sin nya klubb i Serie A.

Och svensken har levererat direkt.

Genoa var i underläge med 2–0 borta mot Fiorentina i andra halvlek. Då låg mittfältaren bakom reduceringsmålet i den 57:e minuten med en pass fram till Adel Taarabt som assisterade Giovanni Simeone fram till 2–1.

”Snodde” Taarabts mål?

Och bara två minuter senare gjorde den 24-årige landslagsmannen sitt första mål för klubben.

Adel Taarabts avslut kanske hade gått in ändå, men Hiljemark tog det säkra före det osäkra och styrde in kvitteringen till 2–2 från nära håll.

Det blev dock en kortvarig glädje för Genoa som nästan omgående fick se Nicola Kalinic sätta 3–2 till Fiorentina – och sedan byttes Oscar Hiljemark ut i den 79:e minuten.

Sen kvittering

Från bänken fick han sedan se Genoa resa sig ännu en gång. Detta när bortalaget fick straff, efter en hands på mållinjen.

Elvameterssparken förvaltades av Giovanni Simeone i den 86:e minuten som med sitt andra mål för dagen satte 3–3 bakom målvakten Marco Sportiello.

Något som också blev slutresultatet. Genoa ligger på 15:e plats och har bara tagit två poäng på de sex senaste matcherna.

Senaste segern kom mot just Fiorentina den 15 december.

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se