Halmstad hängde inte med mot BP.

Efter mindre än en halvtimme stod det 0–3 på tavlan.

– Vi börjar matchen bedrövligt, säger HBK:s Amir Al-Ammari i Discovery.

Halmstad fick inte tag i BP i den första halvleken på Grimsta.

Oscar Pettersson öppnade målskyttet för de rödsvarta när han efter sju minuter krutade in 1–0 med ett distansskott.

Avslutet högt och hårt – och otagbart för HBK-keepern Marko Johansson.

Nätade mot ex-klubben

BP fortsatte trycka på efter det.

Alexander Johansson (tidigare i just Halmstad) satte tvåan, och Ludvig Fritzson gjorde 3–0.

Gästerna kom inte in i matchen förrän i slutet av den första halvleken när Mohammed Naheem fick in en reducering.

Sågar egna insatsen

Men det blev matchens sista mål. Den andra halvleken slutade mållös.

För Halmstad är förlusten deras tredje raka. Laget har inte vunnit en tävlingsmatch sedan den 10 juli.

– Vi har snackat hela veckan om vad de är bra på och hur de spelar men vi är inte vakna och de straffar oss. Släpper man in tre i mål i första så är det lång uppförsbacke, säger HBK:s Amir Al-Ammari i Discovery.

– Det håller inte i allsvenskan, då måste man vara med från start.

BP klättrar i och med segern två platser i tabellen, och ligger åtta.

Men allt var inte positivt för stockholmarna, för i slutet av matchen gick Oscar Pettersson – som har gjort sju mål i serien – ned med en fotskada. 23-åringen tvingades byta.

Härnäst väntar kval till Svenska cupen för båda lagen.