Pepe petar ner Gunnar Gren och Cristiano Ronaldo

Uppdaterad 2022-12-07 | Publicerad 2022-12-06

Pepe, 39, håller än.

När mittbacken nickade in 2–0 för Portugal mot Schweiz blev han VM:s näst äldste målskytt någonsin.

– Jag var på rätt plats, säger Pepe.

När Gunnar Gren gjorde mål för Sverige mot Västtyskland i semifinalen i VM 1958 blev han mästerskapets äldste målskytt någonsin med sina 37 år och 236 dagar.

Den svenske anfallaren hade rekordet i många år men nu har han till sist blivit nerpetad även från ”bronsplatsen”.

Petar ner Gunnar Gren

Portugals mittback Pepe hoppade upp på en hörna och nickade in 2–0 för sitt lag mot Schweiz i den 33:e minuten i tisdagens åttondelsfinal.

PLUS: Wernbloom: Så här är Ronaldo på planen

Därmed petade den 39-årige Pepe ner Ronaldo (som nätade i årets VM-premiär 37 år och 295 dagar gammal) och Gunnar Gren var sitt snäpp på listan.

– Vi har turen att ha bra spelare som slår in bra bollar. Jag var på rätt plats, säger Pepe om sitt mål enligt Diário de Notícias.

Pepe.

Roger Milla är VM:s äldste målskytt

VM:s äldste målskytt?

Det vet förstås alla som gillar att drömma sig tillbaka genom att titta på krönikan från VM 1994.

Roger Milla hade inte varit inne på planen i mer än ”en och en halv minut och 20 sekunder” när han gjorde mål för Kamerun mot Ryssland, 42 år och 39 dagar gammal.