Uppgifter: Wendt på väg hem till Blåvitt

Av: Magnus Wilsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Oscar Wendt för samtal om en återkomst till IFK Göteborg.

33-åringen lämnade Blåvitt 2006, men kan nu var på väg tillbaka.

Det uppger Blåvittpodden på Twitter.

Oscar Wendt fick starta klubbens första 27 tävlingsmatcher, men de fyra senaste har han fått inleda på bänken i sitt Borussia Mönchengladbach. Totalt har det blivit endast 43 minuter under dessa fyra matcher.

Nu kommer uppgifter att han för samtal med IFK Göteborg om en eventuell återkomst i klubben han representerade 2003–2006. Det skriver Blåvittpodden i ett inlägg på Twitter.

Oscar Wendt återvänder till Blåvitt?
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Oscar Wendt återvänder till Blåvitt?

Utomlands i 13 år

Den Skövdefostrade vänsterbacken kan alltså återvända till svensk fotboll efter 13 år på utländsk mark. Fram till 2011 representerade han danska FC Köpenhamn och därefter bar flyttlasset honom till sin nuvarande klubb.

Svensken har gjort 1 mål och 1 assist på 29 ligamatcher för Borussia Mönchengladback som just nu befinner sig på en femteplats i tyska Bundesliga.

Oscar Wendt förlängde sitt kontrakt med Borussia Mönchengladbach i februari. Kontraktet sträcker sig till sommaren 2020. Svensken blev i samband med mötet mot Augsburg i januari den utländske spelare som har spelat flest matcher för klubben.

Kan återförenas med Berg

Under måndagen kom podcasten Studio Allsvenskan med uppgifter om att Marcus Berg är nära en sensationell comeback till allsvenskan och IFK Göteborg.

Sedan tidigare har anfallaren meddelat att han gärna återvänder till Blåvitt samtidigt som andra utlandsproffs.

– Främst är det situationen för familjen som har betydelse, men självklart påverkar det om någon mer bestämmer sig för att gå hem. Det är bara att se på Djurgården som fick hem Kim (Källström) och Isak (Andreas Isaksson) samtidigt. Det blir en annan grej då, det skulle påverka, har Marcus Berg tidigare sagt till Sportbladet.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.