Uppdaterad 2018-08-01 | Publicerad 2011-05-23

Fjärde raka hemmasegern efter Semas målshow

Två svenska elitlag vinner allt i sina hemmaborgar.

Det ena är Kalmar på sin nybyggda i allsvenskan – det andra är Hammarby på sin nedslitna i Superettan.

På måndagen tog Stockholmslaget sin fjärde raka seger på Söderstadion när topplaget Åtvidaberg besegrades med 2-0.

– Det här var en passning till de som inte tror att det här laget krigar, säger Hammarbys tränare Roger Franzén.

Ett bottenlag på bortaplan. Ett lag för allsvenskan på hemmaplan. Hammarbys märkliga 2011 fortsatte på måndagen med en ny hemmaseger.

– Killarna gör en riktigt bra prestation. Det här var en passning till de som inte tror att de här laget krigar. Det gör de här killarna i 90 minuter, säger Hammarbys tränare Roger Franzén.

Sema gjorde båda

Lika oförklarligt som Hammarbys bortaskräck är lika förvånande är Maic Semas framfart på Söderstadion. I skadade Björn Runströms frånvaro klev Sema fram med matchens båda mål i segern mot Åtvidaberg.

Bortalaget hade inför matchen imponerat stort och låg på andra plats i tabellen. Men på Söderstadion var gästerna chanslösa.

Hammarby var det klart bättre laget och vann välförtjänt. Stockholmslaget dominerade första halvlek och hade med lite mer skärpa haft mer än 1-0 med sig in i paus. Målet som ändå föll var signerat Maic Sema som tog tillvara på ett friläge när han rullade in bollen förbi Henrik Gustavsson i bortamålet.

”1,70 Sema nickar in den...”

Gästerna spelade upp sig i inledningen av andra halvlek men det var Hammarby som fortsatte att skapa de bästa chanserna. Efter att Sebastian Castro-Tello tvingats kliva av kunde inhopparen Simon Helg servera den oväntade skyttekungen Maic Sema till 22-åringens femte mål för säsongen.

– Han gör en jättebra prestation som laget i stort. 1,70 Sema nickar in den så det är positivt.

Hammarby har nu definitivt häng på topplagen i tabellen. Kan laget bara ta med sig hemmaspelet även till bortaplan är den allsvenska biljetten snart inom räckhåll.

– Det är mitt jobb att se till att vi gör. Vi ska göra bättre prestationer på bortaplan, säger Franzén.