Vidriga attacken på Liverpools talang

”Det är en skam”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:

Vänskapsmatch.

Som fick en fientlig stämning.

Detta efter att Sevillas Joris Gnagnon sparkat ner Liverpools löfte Yasser Larouci.

– Det där är en skam, säger Liverpools James Milner.

På fullsatta Fenway Park i Boston, till vardags basebollarena för Boston Red Sox, blev Champions League-mästarlaget Liverpool vansinnigt under träningsmatchen mot Sevilla.

Detta efter en situation som inträffade med en kvart kvar av ordinarie matchtid. LFC-mittbacken Dejan Lovren hade utan avblåsning stoppat ett anfall för La Liga-laget, Sevillaspelaren låg kvar i gräset och Liverpool gick till anfall genom 18-årige försvararen Yasser Larouci. Några Sevillaspelare viftade med händerna och tyckte att Liverpool skulle spela ut bollen men anfallet fortsatte.

Då tog Joris Gnagnon sats och sparkade hårt rätt över Laroucis knä. Domaren drog fram det röda kortet direkt trots protester från Gnagnon själv och hans lagkamrater.

”En skam”

– Det är inte ofta det är röda kort i en träningsmatch. De menar att vi borde ha spelat ut bollen, men det är upp till domaren att blåsa av. Om du vill ha frispark – dra i tröjan, sparka inte en ung kille på knät. Det är en skam, säger James Milner efter matchen.

– Det är alldeles för tidigt på säsongen för att skapa rubriker med vad jag tycker om situationen, säger Liverpooltränaren Jürgen Klopp.

Efter nedsparkningen tvingades Larouci byta och rullades ut på bår.

1 av 3 | Foto: TWITTER

Vann trots utvisning

– Det var inget bra tecken, men i omklädningsrummet verkade han okej, han hade tur. Men vi får ändå avvakta lite.

Gnagnon har i efterhand bett om ursäkt.

”Detta var en motbjudande handling från min sida som oavsett anledning inte ska finnas på en fotbollsplan. Alla mina tankar går till spelaren”, twittrar fransmannen.

I träningsmatchen stod det 1–1 när Gnagnon blev utvisad, men trots att Sevilla var tio man på planen var det de som segrade efter mål av Alejandro Pozo på tilläggstid.

Publicerad:

LÄS VIDARE