Allsvenskan i fotboll

Avslöjar: Utländskt intresse för Isak Ssewankambo

Av: 

Josip Ladan

FOTBOLL

Han spelade sig in i Sirius startelva efter bara två träningar och växte ut till en försvarsgigant under våren.

Nu kan det bli ett nytt äventyr för Isak Ssewankambo – Sportbladet kan avslöja att det finns intresse för 26-åringen både i Sverige och utomlands.

Enligt uppgifter till Sportbladet har spelaren träffat IFK Norrköping, samtidigt som FC Zürich och en icke namngiven turkisk klubb är intresserade av att plocka in Ssewankambo.

Affären blev klar bara ett par dagar innan den allsvenska premiären. Sirius befann sig i en svårlöst back-situation och erbjöd Isak Ssewankambo ett korttidskontrakt, vilket 26-åringen med meriter från Chelseas akademi, Molde, Malmö FF och Östersund accepterade.

Under vårens tio allsvenska omgångar spelade Ssewankambo från start i samtliga, fram till att han drabbades av en lårskada i bortamatchen mot AIK.

Denna är nu helt återställd, Ssewankambo är tillbaka i full träning och har erbjudits ett nytt avtal av Sirius som tack för goda prestationer under våren.

Sportbladet kan avslöja att det kan bli en ny klubbadress för Ssewankambo – insatserna har lockat till sig intresse från både allsvenska konkurrenter och utländska klubbar. Enligt källor till Sportbladet har 26-åringen träffat IFK Norrköping för att diskutera en eventuell övergång, samtidigt som FC Zürich och en icke namngiven turkisk klubb är mycket intresserad av att knyta till sig försvararen.

En fortsättning i Sirius är i skrivande stund inte utesluten, men spelaren ser över sina alternativ inför det stundande transferfönstret.

Sportbladet har sökt Isak Ssewankambo.

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Fotboll

/

Allsvenskan i fotboll

Allsvenska sillybrevet med Daniel Kristoffersson

Missa inga heta fotbollsnyheter – I detta nyhetsbrev ger Sportbladets Daniel Kristoffersson dig veckans hetaste nyheter, rykten och intervjuer från Allsvenskan.

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Allsvenskan i fotboll

Isak Ssewankambo

IFK Norrköping

IK Sirius FK