Kryss för Atlético Madrid och förlust för Valencia.

Då Real Madrid haft en tung höst har Atlético Madrid och Valencia varit de enda riktiga utmanarna till Barcelona i den spanska ligan den senaste tiden.

Därför blev lördagen en bra dag för Barcelona, då de fick se båda lagen tappa poäng och nu har chansen att rycka ytterligare i La Liga.

Vinner man borta mot Real Betis under söndagen öppnar man upp ett försprång på 11 respektive 14 poäng ned till Atlético och Valencia.

Jumbon vände mot Valencia

Atlético Madrid fick bara 1–1 hemma mot Girona, sedan Christian Portu i andra halvlek kvitterat den ledning som Antoine Griezmann gett hemmalaget efter en dryg halvtimme.

Och för Valencia gick det än sämre.

Borta mot tabelljumbon Las Palmas förlorade man med 1–2 trots att Santi Mina nickat in 1–0 redan efter fem minuter.

Jonathan Viera kvitterade med en halvvolley från nära håll sedan Jonathan Calleri snyggt bröstat fram honom.

Och i andra halvlek fullbordade Calleri själv vändningen med ett mål från straffpunkten.