Utvisningen fällde IFK Norrköping

Publicerad 2011-09-21

Gefle kvitterade på straff

NORRKÖPING. Norrköping såg ut att gå mot segern.

Då drog Anders Whass på sig en utvisning – och Daniel Theorin kunde kvittera på straff.

IFK Norrköping fick klara sig utan James Frempong, värvningen från Gefle som inte fick spela mot sin förra klubb. Dessutom saknades forwarden Gunnar Heidar Thorvaldsson som var en av lagets bästa spelare mot Gais. Ersättare, bredvid Aphetim Hasani, blev Imad Khalili och han gjorde det mesta rätt utom mål i första halvlek. Han hade ett gäng chanser men lyckades inte få bollen i nät. I stället var det Christopher Telo som gav hemmalaget ledningen i den 19 minuten. Mittfältaren löper i djupled och får en fin passning av Khalili och kan sedan sätta bollen kyligt bakom Mattias Hugosson.

Fyra omgångar kvar

Där och då har hemmalaget bra kontroll på händelserna och det är närmare 2-0 än 1-1. Gefle inleder den andra halvleken bra och i den 60 minuter river Norrköpingsinhopparen Anders Whass ner Jakob Orlov. Straff och utvisning.

Daniel Theorin sätter straffen och Gefle försöker flytta fram folk för att få till ett segermål, men matchen slutar 2-1.

Gefle är därmed uppe på 36 poäng medan Norrköping står på 30 poäng med fyra omgångar kvar.