Thomas Santos matchvinnare för IFK Göteborg mot Mjällby

Publicerad 2023-09-24

Tidigare har Arbnor Mucolli varit matchvinnare för IFK Göteborg.

Nu slog ett annat av nyförvärven till för Blåvitt.

Efter sex målgivande passningar svarade Thomas Santos, 24, för sin första allsvenska fullträff och matchens enda mål mot Mjällby.

IFK Göteborg

Det var två formstarka lag på Strandvallen i Hällevik, men det syntes inte på planen mellan Mjällby och IFK Göteborg. Första halvlek var befriad från både målchanser och bra spel.

Adam Carlén sammanfattade spelet bra i paus vid Discoverys mikrofon.

– Jag gillar att brottas, att gruffa lite, sa IFK Göteborgsmittfältaren.

Mjällbys David Löfquist fick ett hyfsat läge mitt i straffområdet efter 58 minuter, men skottet gick en bit utanför.

På väg mot säker mark

IFK Göteborgs första målchans dröjde till 75:e minuten när Thomas Santos hittade fram till inhopparen Lukas Kåhed vars direktskott gick tätt utanför bortre stolpen.

Den mycket händelsefattiga tillställningen var på väg mot 0–0 när inhopparen Kåhed i 84:e minuten la fram bollen till vänsterbacken Oscar Wendt vars inspel forcerades i mål av Thomas Santos i kamp med Mjällbys Adam Ståhl.

Santos, som värvades under sommaren från nye Göteborgstränaren Jens Askous tidigare klubb Horsens, har svarat för sex målgivande passningar på tio matcher för Blåvitt.

Nu noterades han för sin första fullträff i allsvenskan.

Målet var inte vackert men desto viktigare och skönare för Blåvitt som från en tidigare mycket utsatt position i botten av tabellen är på väg mot säker mark efter fem segrar i de sex senaste och obesegrade allsvenska matcherna.

Tränarbytet till Jens Askou har varit en succé – och detsamma kan sägas om värvningarna Arbnor Mucolli och matchvinnaren Thomas Santos.

Rasande Pettersson

Mjällbys Tom Pettersson, tidigare i IFK Göteborg, var extremt frustrerad efter slutsignalen:

– Det är så jävla dåligt att släppa in ett mål i den här matchen. Vi gör inte det vi ska på bakre stolpen. Det är horribelt att de får göra mål. De förtjänar inte ett mål, det gör vi inte heller. Det är en usel match rakt av, sa Pettersson till Discovery.

Gustav Svensson som återigen storspelade i IFK Göteborgs mittförsvar:

– Det var en svårspelad match, det var mycket kamp. Det var jävla skönt med tre poäng. En bra lagmoral som gör att vi vinner.

Veteranen hyllar tränaren Jens Askou:

– Han har fått ihop lagmoralen, det är mer laget före jaget. Det är bättre konkurrens på träningarna och självförtroendet har vänt, sa Svensson till Discovery.

Segern innebär att IFK Göteborg, med en match mer spelad och 29 poäng, klättrar till tiondeplatsen med sex poängs marginal ner till Sirius på kvalplats. Mjällby är sjua med 34 poäng.