Publicerad:
Uppdaterad:

IFK:s stjärna: ”Värsta delen med jobbet”

Anfallaren Lasse Vibe avstår uppdrag och stora intervjuer

Av: Petra Thorén

Publicerad:
Uppdaterad:

Lasse Vibe har stått i fokus sedan han vände hem till IFK Göteborg.

Nu drar anfallaren ner på sitt engagemang och tackar nej till större intervjuer och andra uppdrag ett tag framöver.

– Det har blivit en bild av att jag tycker det är kul, men jag tycker att det är den värsta delen med jobbet, säger han till Sportbladet.

Tidigt i april presenterades Lasse Vibe som IFK Göteborgs nyförvärv. Den förre succéspelare återvände till sin gamla klubb där det fanns ett sargat självförtroende hos fans och spelare. Vibe kom in som en frälsare som skulle ge hopp och tro.

Det har han gjort.

– Man har målat upp en bild av att det varit som en gud som kommit hem. Det får jag bara ta. Det har varit lite roligt, säger han.

Han satt dock på läktaren när laget stod för det som många i efterhand pekar på som en mental och resultatmässigt vändning: segern mot Elfsborg hemma.

Men i sin första match från start, mot Helsingborgs IF, blev det både mål och seger.

Våren har blivit riktigt ljus för IFK Göteborg och för Lasse Vibe. Och intresset för den danska anfallsstjärnan är stort.

Så stort att han själv nu drar i handbromsen ett tag.

– Jag ska inte göra hemma hos, jag har sagt nej till en massa saker. Jag var med i BB-podden nyligen, för de har frågat i fyra år som jag sagt nej, men annars kommer jag inte att göra mycket sådant. Jag känner inte att jag eller Blåvitt behöver det. Förfrågningarna finns, men jag har en dialog med personer som sköter det i klubben nu, säger han.

Fansen blir dock inte helt utan sin hjältes syn på detaljer och det handlar om en begränsad tidsperiod.

– Matchsnack in mot matcherna blir det förstås, påpekar Lasse Vibe.

På tal om det; Hammarby väntar på måndag, hur ska ni ta er an den matchen?

– De har flera spelare som är väldigt skickliga. Vi vill få matchen dit de inte vill. Jag tycker att vi lyckades mot Malmö. Vi vill upp och pressa dom och se till att vi ska styra matchen.

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Han är nästan för bra för allsvenskan”

IFK Göteborg har haft ett tajt matchschema med IFK Norrköping förra måndagen, Malmö FF i torsdags och nu Hammarby på måndag kväll.

– Det har varit extra tryck på mat, isbad, protein och så. Det har man en väldigt hög nivå i klubben, säger Lasse Vibe.

En faktor som talar för IFK Göteborg i det här läget är att a l l a spelare i truppen är friska och hela.

Tränaren Poya Asbaghi:

– Ingen är utesluten. Vårt fysteam har varit fantastiskt bra på att se till att spelarna får rätt återhämtning och komma tillbaka så snabbt som möjligt. Så all cred till dom att vi kan stå här med tre gånger kvar av vårsäsongen och har alla spelare att välja på, säger han.

IFK-coachen ser fram emot mötet med Hammarby och varnar för Söderlagets individuella hot.

– Det är ett lag som har fantastiskt mycket offensiva kvalitéer. De har lite olika spelartyper. Djurdjic (Nikola), som är en av allsvenskans bästa presspelare, och Tankovic (Muamer) som är en fantastiskt spelare på alla sätt och vis och som har börjat visa att han är lite för bra för allsvenskan nästan.

– Vi har mött många bra spelare och har inte varit rädda för någon. Vi respekterar och är ödmjuka inför vad vi ställs för, men har ännu en större tro på oss.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

Publicerad: